Creatief met bouwvoorschriften

De bouwvoorschriften voor deze woning waren specifiek: een hoog deel links en een laag deel rechts. In plaats van een standaard L-vormig blok te zetten, kozen Stijn en Annick voor hun eigen stijl. ‘Onze droom was een licht, ruim aanvoelend huis met natuurlijke materialen en Scandinavische vibes.’ zegt Stijn, ‘De hoogte benutten we volledig met een 6 meter hoge nok, waar licht speels binnenstroomt door twee dakkapellen. De architecten brachten eenheid in het ontwerp door alle staande ramen op hetzelfde formaat te tekenen. Aan de straatkant zorgen kleine raampjes voor wat meer privacy. Zo baadt ons huis op ieder moment van de dag in het licht.’

Moderne Aluminium Ramen Nijlen 20
Moderne Aluminium Ramen Nijlen 6

Deels onder de grond

‘Om het ruimtegevoel in de leefruimte nog te vergroten ligt deze deels onder het grondniveau. Dat maakt dat de onderkant van onze ramen gelijk loopt met het gras. Zo lopen binnen en buiten mooi in elkaar over. Aan de binnenkant zorgen lage kasten op maat voor extra berg- en zitruimte. Goede isolatie is daarom ook enorm belangrijk. Natuurlijk wilden we energiebewust bouwen en hebben we nu eenmaal veel ramen, maar je gaat er geen boek aan zitten lezen als het er te koud is.’ lacht Annick.

Onze oplossing

Slanke ramen stonden hier voorop, die dragen bij tot een strak geheel. De onzichtbare vleugelcontour van de Nova-Line laat veel licht binnen en je merkt bovendien geen verschil tussen vaste en opengaande ramen. FIN-Project combineert de voordelen van aluminium en kunststof: met aluminium aan binnen- en buitenzijde is er keuze uit heel wat kleuren. Daarnaast zorgt de PVC kern voor zeer goede isolatie. De FIN-Slide Classic-line met verlaagde overstap zorgt bovendien voor een geslaagd effect door de grens tussen binnen en buiten te vervagen.

Moderne Aluminium Ramen Nijlen 14

Geleverde producten

  • Ramen FINSTRAL FIN-Project Nova-line Aluminium/Kunststof/Aluminium UW 1.2
  • Hefschuifraam FINSTRAL FIN-Slide Classic-line Aluminium/Kunststof/ Alu. UW 1.4, verlaagde overstap
  • Huisdeur FINSTRAL FIN-Door Semiplanar Aluminium/Aluminium
  • Kleur binnen/buiten FINSTRAL Sablé 583
  • Beglazing FINSTRAL Plus-Valor UG 1.1 volgens glasnorm
  • Zonwering WILMS ZIPX Zero windvaste screen, motorbediening
  • Plaatsing met luchtdichte PU-schuim SOUDAL Flexifoam

Laat u informeren

Kom langs in één van onze toonzalen, bel ons op +32 (0)14 425 825 of maak een afspraak met één van onze ramen adviseurs voor gratis advies en offerte.