Probleem?

We vinden een oplossing, of we maken er één.

Vul ons service formulier in. Ons team neemt contact met u op voor verdere afspraken. Tijdens werkdagen contacteren wij u zo snel als mogelijk voor een passende oplossing of afspraak.

Probleem voorkomen? Onderhoud uw ramen volgens de voorschriften verder in dit bericht.

Zelf oplossen? Lees hieronder vaak voorkomende problemen en hun mogelijke oplossing.

Finestra voertuig
Finstral Referentie Berkenwoude 6

Goede ramen verdienen een goed onderhoud

Ramen en deuren op regelmatige basis reinigen en onderhouden voorkomen het vroegtijdig aftakelen van uw ramen en vaak voorkomende problemen:

  1. Was ramen steeds met veelvuldig water, hierdoor blijven er minder resten van detergenten achter op uw profielen, panelen en dichtingen.
  2. Reinig alle dichtingen minstens eenmaal per jaar met vochtige doek om uitdrogen en verharding te voorkomen.
  3. Open uw ramen en controleer op regelmatige basis de ontwateringssleuven in het frame. Eventuele verstoppingen kunt u verwijderen met een borsteltje.
  4. Reinig bewegende delen één of tweemaal per jaar met een klein borsteltje. Voorzie het vervolgens van een weinig olie (opgelet: gebruik geen oliën of smeermiddelen die zuurhoudende sulfaten bevatten). Breng de smeermiddelen alleen aan op de beslagonderdelen en zie erop toe dat deze niet op het profieloppervlak belanden. Open en sluit het venster meerdere keren, zodat de olie zich kan verspreiden.
Onderhoudset

Onderhoudspakket

Uw ramen met de juiste producten onderhouden verlengt de levensduur van uw ramen.

Onderhoud Vensters

Jaarlijkse controle

Controleer uw ramen & deuren regelmatig op tekenen van slijtage en beschadigingen. Wij adviseren u alle beslagonderdelen regelmatig door een vakman te laten controleren en onderhouden.

Garantiebepalingen

Al onze ramen voldoen aan de Europese wetgeving inzake garantiebepalingen. Dit betekent 10 jaar garantie op de plaatsing.

Voor de ramen is dit complexer : 10 jaar garantie op de profielen, 8 jaar garantie op het glas, 2 jaar garantie op het beslag (bewegende delen: scharnieren, sluitpunten, …).

Finstral Referentie Berkenwoude 5

Problemen zelf oplossen

Vaak voorkomende problemen kunnen eenvoudig en snel door uzelf opgelost worden.


Probleem Mogelijke oorzaken Oplossing
Raam sluit niet
Het raam sluit niet; het lijkt alsof het bovenste scharnier uit hangt
Er is een verkeerde beweging gemaakt met kruk Breng de greep in kiepstand. Duw de vleugel an de scharnierzijde met de hand tot hij precies tegen het raamkader ligt. Indien nodig, drukt u krachtig. Druk het kleine hendeltje in de hoek onderaan de greepzijde van de vleugel naar binnen en draai gelijktijdig de greep in horizontale positie (openingstand). Probeer het twee of driemaal, indien het de eerste keer niet lukt.
Venster sluit niet goed Raam met één vleugel: Controleer of er zicht geen hindernissen tussen het raam en de vleugel bevinden. Raam met één vleugel: Verwijder de oorzaak van de belemmering, hef de vleugel licht omhoog en druk hem aan.
Twee- of meervleugelig raam: de hendel van de passieve vleugel is niet naar beneden geduwd. Tweevleugelig raam: Zorg ervoor dat de hendel van de passieve vleugel zich in verticale positie bevind. Controleer of de passieve vleugel goed gesloten is, en druk deze eventueel met de hand licht aan wanneer dit nodig is.
De beslagdelen zijn niet goed onderhouden en zorgen voor teveel wrijving. Maak een afspraak om u ramen te laten onderhouden
Water komt binnen De ontwateringssleuven zijn verstopt. Maak de ontwateringssleuven zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde proper met kleine borstel, met de stofzuiger of met de compressor.
Condens op het raam De luchtvochtigheid is te hoog. Ventileer zo vaak mogelijk.
De ruimte wordt onvoldoende geventileerd. Plaats de planten verder bij het raam vandaan.
In de omgeving van de ramen staan veel planten. Controleer de externe oorzaak: Nieuw pleisterwerk, structuur van de muur, locatie van de ruimte, enz. Controleer regelmatig de luchtvochtigheid.
Schimmelvorming rondom het raam De nieuwe ramen sluiten beter af dan de oude, waardoor de natuurlijke verluchting is verminderd. Ventileer de ruimte zo vaak als mogelijk en elimineer de vochtoorzaken.