Uitnod Comfortdagen Mei

Zonwering

Grote ramen brengen veel licht en dus een ruimtelijk gevoel in uw woning. Helaas zorgt dit soms ook voor oververhitting of verblinding. Een effectieve bescherming is dan nodig. Hieronder een aantal mogelijke oplossingen.

In het glas

De zontoetredingsfactor g, uitgedrukt in %, verwijst naar de hoeveelheid warmte die naar binnen wordt uitgestraald. Hoe lager de g-waarde, hoe minder warmte het glas naar binnen doorlaat, en hoe lager de kans op oververhitting. Gewone dubbele hoogrendementsbeglazing heeft een zontoetredingsfactor g van ongeveer 60%. 60% van de zonnewarmte komt dus naar binnen. Zeer performante zonwerende HR-beglazingen hebben een zontoetredingsfactor tot 28%. Om tijdens de zomer oververhitting te vermijden, kies je bij op het zuiden gerichte ramen bij voorkeur voor een beglazing met aangepaste g-waarde.

Partner Studio
47 110 Inbouwscreen Finestra Zonwering

Zonwerende screens

Screens maken je leven comfortabeler. Ze zijn lichtdoorlatend, maar houden een groot deel van de zonnewarmte buitenshuis. Zo voorkom je oververhitting van je woning terwijl je zicht naar buiten toch behouden blijft. Onze screens van Wilms kunnen in verschillende situaties geplaatst worden.

  1. Inbouwscreens worden boven op het raam, in de spouwmuur, ingebouwd.
  2. Voorzetscreens worden zonder kap- of breekwerk aan de buitenkant van de woning geplaatst. Ze kunnen dus ook achteraf geplaatst worden.
  3. Opbouwscreens worden steeds samen met uw ramen en deuren geplaatst. Dat maakt ze uitermate geschikt voor projecten waar de ramen volledig worden vervangen. De opbouwkasten zijn voorgeïsoleerd en sluiten perfect aan op het raamprofiel.

Zon- en zichtbescherming in het raam

Veel van onze Finstral ramen zijn in Twin-uitvoering verkrijgbaar. Deze ramen bestaan uit twee met elkaar verbonden raamvleugels. Tussen de twee raamvleugels bevindt zich een aluminium jalouzie of een textiel plissé. Deze zijn eenvoudig bedienbaar en altijd goed beschermd tegen wind, regen en vuil. Bovendien verbeteren Twin-vleugels warmte- en geluidsisolatie. Er is geen kast nodig boven het raam, dit zorgt voor een maximale lichtinval en een eenvoudige bouwaansluiting.

Jalouzie2

Laat u informeren

Kom langs in één van onze toonzalen, bel ons op +32 (0)14 425 825 of maak een afspraak met één van onze ramen adviseurs voor gratis advies en offerte.

Finstral 07

Gesloten O.H. Hemelvaart 2022

Ramen opnieuw beleven vanaf maandag 30 mei. Bedankt voor uw begrip.

Voorpagina Prmeies

Premies

Maak nu werk van uw renovatie door de stijgende energieprijzen.

Voorblad 6

Klantverhaal - Renovatie in Boechout

'De hoekraam bleek een uitdaging om te renoveren, Finestra maakte er een pareltje van.'

Binnen03B

Klantverhaal - Nieuwbouw in Turnhout

'De grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval. Ze geven ons het gevoel dat we buiten zitten'