Finstral Teaser Fenster

Zonwering.

Grote ramen brengen veel licht en dus een ruimtelijk gevoel in uw woning. Opgelet, dit kan zorgen voor oververhitting of verblinding. Een effectieve bescherming is dan nodig. Wij geven u vijf tips om de zonnewarmte buiten te houden.

Zonwering Finstral 4

1. Zon buiten, fris binnen.

In de eerste plaats is het belangrijk om de zonnewarmte buiten te houden. Nieuwbouw woningen zijn hier uiteraard beter op voorzien dan bestaande woningen. Toch is het aangewezen om -zelfs bij nieuwbouw- de volgende tips te lezen. Bij een bestaande situatie is het niet altijd de bedoeling om het volledige raam te vervangen. Tip twee en drie bieden dan mogelijke oplossingen.

Zonwering Rolluiken

2. Rolluiken.

Rolluiken blijven een multi-talent als het gaat om de bescherming van uw woning, in het bijzonder uw wooncomfort. In de meeste gevallen worden rolluiken gekozen voor volledige verduistering op slaapkamers. Bovendien zorgen rolluiken voor extra veiligheid. Als het gaat om zonwering bieden rolluiken een zeer efficiënte oplossing. Rolluiken houden gemiddeld 6 graden tegen! Geen rolluiken in uw woning? Via het systeem van voorzetrolluiken kan je een rolluik achteraf plaatsen, zelfs op bestaande ramen.

Finstral Fin Window Zwart Zonwering05

3. Zonwerende screens.

Screens maken je leven comfortabeler. Ze zijn lichtdoorlatend, maar houden een groot deel van de zonnewarmte buitenshuis. Zo voorkom je oververhitting van je woning terwijl je zicht naar buiten toch behouden blijft. Onze screens van Wilms kunnen in verschillende situaties geplaatst worden.

  1. Inbouwscreens worden boven op het raam, in de spouwmuur, ingebouwd.
  2. Voorzetscreens worden zonder kap- of breekwerk aan de buitenkant van de woning geplaatst. Ze kunnen dus ook achteraf geplaatst worden.
  3. Opbouwscreens worden steeds samen met uw ramen en deuren geplaatst. Dat maakt ze uitermate geschikt voor projecten waar de ramen volledig worden vervangen. De opbouwkasten zijn voorgeïsoleerd en sluiten perfect aan op het raamprofiel.

4. Zon- en zichtbescherming in het raam.

Veel van onze Finstral ramen zijn in Twin-uitvoering verkrijgbaar. Deze ramen bestaan uit twee met elkaar verbonden raamvleugels. Tussen de twee raamvleugels bevindt zich een aluminium jalouzie of een textiel plissé. Deze zijn eenvoudig bedienbaar en altijd goed beschermd tegen wind, regen en vuil. Bovendien verbeteren Twin-vleugels warmte- en geluidsisolatie. Er is geen kast nodig boven het raam, dit zorgt voor een maximale lichtinval en een eenvoudige bouwaansluiting.

Zonwering Jalouzie

5. In het glas.

De zontoetredingsfactor g, uitgedrukt in %, verwijst naar de hoeveelheid warmte die naar binnen wordt uitgestraald. Hoe lager de g-waarde, hoe minder warmte het glas naar binnen doorlaat, en hoe lager de kans op oververhitting. Gewone dubbele hoogrendementsbeglazing heeft een zontoetredingsfactor g van ongeveer 60%. 60% van de zonnewarmte komt dus naar binnen. Zeer performante zonwerende HR-beglazingen hebben een zontoetredingsfactor tot 28%. Om tijdens de zomer oververhitting te vermijden, kies je bij op het zuiden gerichte ramen bij voorkeur voor een beglazing met aangepaste g-waarde.

Partner Studio

Laat u informeren

Kom langs in één van onze toonzalen, bel ons op +32 (0)14 425 825 of maak een afspraak met één van onze ramen adviseurs voor gratis advies en offerte.

Finstral 07

Paasweekend gesloten

Van zaterdag 30 maart tot en met dinsdag 2 april gesloten. Opnieuw ramen beleven woensdag 3 april.

Team Finestra

Ramenvervangenzonderbreken Voorpagina2

Ramen vervangen zonder gedoe!

Ramen vervangen zonder gedoe: Hoe Finestra een vlotte renovatie garandeert.

Voorpagina Prmeies

Wegwijs Mijn Verbouwpremie

Maak nu werk van uw renovatie door de stijgende energieprijzen.

Voorpagina Finestra Finstral Ramen Pvc Vervangen Renovatie Antwerpen 02

Klantverhaal - Ramen vervangen in Berchem

Het resultaat oogt authentiek en toch modern. Maar vooral: het is heerlijk stil binnen.