Voorpagina

Winterklaar

Bent u klaar voor een koude winter? Zijn uw ramen dat ook? Wij geven u vijf eenvoudige tests hoe u uw bestaande ramen kan controleren of ze "winterklaar" zijn.

Warmte Isolatie Finstral Ramen Finestra Dichting

1. Controleer de dichtheid.

De dichtheid van uw ramen bepaalt hoeveel tocht (en dus koude) er langs uw ramen binnenkomt. De dichtheid kan u heel eenvoudig controleren door een stukje papier van 2 x 10 cm tussen uw gesloten raamkader te plaatsen. Kan u het stukje papier eenvoudig verwijderen? Dit betekent dat uw ramen niet goed afsluiten. Naast een onaangenaam gevoel van koude kost u dit veel geld omdat u uw energiekosten niet onder controle krijgt.

2. Controleer de sluitpunten.

Tel het aantal sluitpunten in uw opengaande raamdelen. De sluitpunten vind u in de vaste kader en aan het opengaande raamdeel. Bij voorkeur telt u meerdere sluitpunten per raamzijde. Bekijk ook de status en vorm van deze sluitpunten. Best lijken deze sluitpunten op paddenstoelen. Sluitpunten zorgen er voor dat uw raam goed luchtdicht en veilig afsluit.

Paddenstoelnokken Finstral Ramen Finestra
Finstral Ramen Vervangen Finestra Glas Test Aansteker

3. Doe de aansteker-test!

Houd een brandende aansteker dichtbij het glas. Kijk schuin vanaf de zijkant naar de weerspiegeling van de vlam in het glas. Het aantal vlammetjes dat u ziet leert u veel over uw huidige beglazing. Ziet u slechts 2 vlammen, dan zijn uw ramen meer dan 40 jaar oud. U heeft nog enkel glas. Het warmteverlies is vijf (!) keer hoger dan bij moderne ramen met dubbel hoogrendementsglas. Ziet u 4 vlammen in dezelfde kleur? Uw ramen zijn tussen de 20 en 50 jaar oud. Het warmte-verlies is drie keer hoger dan bij moderne ramen met dubbel hoogrendementsglas.

4. Controleer de buitenzijde van de raamkader.

Zien uw oude ramen er nog mooi uit? Hoe verweerd is het materiaal? Is de verf afgebladdert? Zijn er sporen van condens? Als je ramen zichtbare gebreken hebben controleer je best de staat van de gebreken, maar ook de staat van het raam. Zijn de gebreken oplosbaar? Bieden je raamkaders voldoende bescherming?

Pvc Kunststof Ramen Finstral Finestra
Kiepstand Finstral Ramen Finestra

5. Controleer de functionaliteit van uw ramen.

Kunnen je ramen op kiepstand? Of enkel op draaistand? Een draai-/kiepraam verlucht goed, maar er is weinig verlies van warmte. Is je schuifraam uitgerust met een hef-stand, of enkel een schuifstand? Een hef-schuifraam sluit goed luchtdicht af. Zijn je deuren voorzien van dichtingsrubbers rond-om-rond? Met verouderde ramen heb je vaak beperkte functionaliteit en bijbehorend warmteverlies.

Hoe?

U weet niet goed hoe hieraan te beginnen? Maak een afspraak bij u thuis ter plaatse met één van onze raamadviseurs om de staat van uw ramen samen te bekijken.

Telefonische bereikbaarheid

Maandag tot vrijdag: 9u – 12u en 14u – 17u

Turnhout & Geel: +32 (0)14 425 825
Antwerpen (Deurne): +32 (0)3 325 3100

Voorpagina Od Najaar 2022

Isoleer. Bespaar. Geniet!

Opendeur Herfst 2023. Welkom op 23 & 24 september 2023. Kom langs en beleef ramen in onze showroom.

Renovatiezondag Dezondag Roularta Finestra

Renovatiezondag 2023

Welkom zondag 24 september 2023. Showrooms doorlopend geopend van 10u - 17u.

Voorpagina Prmeies

Wegwijs Mijn Verbouwpremie

Maak nu werk van uw renovatie door de stijgende energieprijzen.

Voorpagina Finestra Finstral Ramen Pvc Vervangen Renovatie Antwerpen 02

Klantverhaal - Ramen vervangen in Berchem

Het resultaat oogt authentiek en toch modern. Maar vooral: het is heerlijk stil binnen.