Finstral Stuhl Sonnenlicht 2500X1094

Geen wonder, meent lichtplanner Professor Peter Andres, tenslotte zijn wij mensen lichtwezens. Een interview: "Waarom men daglicht door niets kan vervangen" en "Waarop men bij de keuze van ramen moet letten". Zodat bij nieuwbouw en renovaties zo veel mogelijk licht in uw leefruimtes komt."

Waarom is het belangrijk om zoveel mogelijk licht naar binnen te halen.

Licht is een basisbehoefte. Zonder licht zouden wij mensen niet bestaan. Wij zijn lichtwezens. Het begint al in de ochtend, we hebben een bepaalde mate van licht nodig, om sowieso wakker te worden. Met het licht, dat op de ogen valt, wordt een positief stresshormoon in de hersenen vrijgemaakt. Vroeger brachten mensen veel meer tijd buitenshuis door, vandaag de dag brengen wij het grootste deel binnen door vanwege het werk. Daarvoor zijn wij niet gemaakt. Daglicht kan door niets vervangen worden.

Finstral Ramen Pvc Aluminium 04
Finstral Stijlelementen

Hoe belangrijk is de positie van ramen in de ruimte?

Heel belangrijk. Bijvoorbeeld: via een bovenlicht komt driemaal zo veel licht naar binnen, dan langs een zijlicht met dezelfde afmeting. Gaat het, zoals bij renovaties, om bestaande raamoppervlakten optimaal te benutten, dan wordt de bovenkant van het raam dus interessant. Kan men deze met 10 cm naar boven uitbreiden, dan krijgt men proportioneel meer licht in de ruimte. Lukt dat niet, dan moet men erop letten, smalle profielen en goed glas uit te zoeken, om bij de renovatie zo veel mogelijk licht te winnen.

Laat u informeren

Kom langs in één van onze toonzalen, bel ons op +32 (0)14 425 825 of maak een afspraak met één van onze ramen adviseurs voor gratis advies en offerte.

Ramenvervangenzonderbreken Voorpagina2

Ramen vervangen zonder gedoe!

Ramen vervangen zonder gedoe: Hoe Finestra een vlotte renovatie garandeert.

Voorpagina Prmeies

Wegwijs Mijn Verbouwpremie

Maak nu werk van uw renovatie door de stijgende energieprijzen.

Voorpagina Finestra Finstral Ramen Pvc Vervangen Renovatie Antwerpen 02

Klantverhaal - Ramen vervangen in Berchem

Het resultaat oogt authentiek en toch modern. Maar vooral: het is heerlijk stil binnen.

Over Professor Peter Andres

In 1986 richtte Prof. Peter Andres zijn lichtplanningskantoor in Hamburg op. In 2000 kwam er nog een locatie in Zuid-Tirol bij. Sinds 2006 geeft hij les aan de Peter Behrens School of Arts (PBSA) in Düsseldorf.

Finstral Andres

Het volledige artikel lezen?

Lees het volledige artikel op "Daglicht is een levensbehoefte".

alumnium raamwand finstral vista
Finstral Anvers 223

Onze ramen ontdekken?

Bekijk onze ramencatalogus "Mijn raam. Mijn wereld." online of vraag 'm aan via "Mijn raam. Mijn wereld."