Finestra Finstral Aluminium Ramen Nieuwbouw Renovatie
Finestra Raamadviseur Jozef Casteels

Wat is belangrijk voor u?

Raamadviseur Jozef Casteels adviseert en begeleidt bouwers en verbouwers bij de keuze van hun perfecte Finstral-ramen. Dankzij zijn jarenlange ervaring weet Jozef waar bouwers en verbouwers bij de keuze van raamvorm, kleur en materiaal op moeten letten.

Vormgevingsvrijheid bij ramen - wat is daar zo bijzonder aan?

Jozef Casteels: Echte verscheidenheid en vrijheid in de vormgeving is niet vanzelfsprekend. Wie zich met ramen bezighoudt, merkt dat al snel. Aan de ene kant leert men een overvloed aan mogelijkheden kennen: moderne volglasoptiek, slimme zonweringsoplossingen, verschillend veiligheidsbeslag ... dat klinkt allemaal goed. Maar zodra u uw ramen kiest, merkt u dat veel uitvoeringen en vormgevingsopties niet met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Finstral 9
Finligna

En dat is bij Finstral ramen anders?

Ja, Finstral ontwikkelt als een van de weinige fabrikanten nagenoeg alle afzonderlijke componenten zelf. Voor onze klanten betekent dat: ieder detail is zo doordacht geconstrueerd, dat alles met alles gecombineerd kan worden. Tenminste zolang het een enigszins logische combinatie betreft. Dat maakt het Finstral ramenassortiment uniek en bijzonder.

Wat is typisch voor Finstral-ramen?

Slanke profielen. Uiteraard varieert dat al naar gelang de design-stijl. Maar wanneer u de Finstral ramen met andere raamfabrikanten vergelijkt, zult u altijd vaststellen, dat Finstral-ramen tot de slankste behoren. Daardoor zien onze ramen er stijlvoller uit. Bovendien haalt u vooral aanzienlijk meer daglicht naar binnen. Want hoe slanker het raam, des te groter het glasoppervlak. Dat verschilt al snel 10 tot 20 procent meer glasoppervlakte en dus meer lichtinval.

Slimlinemetverdeling Finstral Ramen Pvc
Finstral 10

Hoe belangrijk zijn materiaal en vorm voor het ruimtelijk effect?

Dat is een zeer persoonlijke beslissing. Voor ons is het belangrijk dat u uw ramen per ruimte kunt samenstellen. Bij Finstral kan u de materialen van verdieping tot verdieping, van kamer tot kamer en zelfs van raam tot raam vrij variëren. Zo kunt u bijvoorbeeld voor het woon-eetgedeelte eikenhouten ramen kiezen, in de keuken eenvoudig schoon te maken volglas-vleugels en in de badkamer robuust kunststof. En dat, terwijl de ramen buiten allemaal uniform met een aluminium of kunststof afwerking zijn uitgevoerd. Zo bereikt u het maximale effect voor ieder gedeelte van uw woning.

Heeft u tips voor de keuze van kleuren en oppervlakken?

Mijn tip is heel simpel: beschouw het raam als deel van uw inrichting. De keuze van kleur en oppervlakken moet bij uw woonstijl passen. Finstral hecht veel waarde aan de hoogwaardige uitvoering van de oppervlakten.

Finstral houten ramen worden uitsluitend met natuurlijke, wateroplosbare lakken behandeld. Alle aluminium-oppervlakken krijgen een poedercoating volgens de hoogwaardige Qualicoat Seaside-Standaard. Bovendien is Finstral de enige fabrikant, die alle kunststof oppervlakken met behulp van een speciale methode afdicht. Daardoor worden stof-vangende microporiën afgesloten en lelijke extrusie-sporen aanzienlijk gereduceerd.

Finstral 8
Finstral Ganzglasoptik 01

Bestaan er naast het klassieke kunststof, aluminium en hout nog andere raammaterialen?

Zeker, het kan ook anders. Ten eerste kunnen wij het profiel ook achter het glas laten verdwijnen. Aan de buitenzijde heet deze zeer moderne look bij ons Nova-line, aan de binnenzijde noemen wij deze uitvoering Cristal. Mocht u echter een totaal nieuw en duurzaam materiaal zoeken, kijkt u dan eens naar ForRes. Dat is een echte materiaalinnovatie uit de eigen Finstral fabriek. ForRes bestaat uit gerecycleerd PVC en rijstvliesjes – een agrarisch restproduct. Het resultaat is een zeer robuust en duurzaam materiaal, geschikt voor binnen en buiten. Raamprofielen van dit materiaal zijn echte blikvangers.

Interesse in onze ramen?

Kom langs in één van onze toonzalen, bel ons op +32 (0)14 425 825 of maak een afspraak met één van onze ramen adviseurs voor gratis advies en offerte.

Voorpagina Od Najaar 2022

Isoleer. Bespaar. Geniet!

Opendeur Lente 2024. Welkom op 9 & 10 maart. Kom langs en beleef ramen in onze showroom.

Ramenvervangenzonderbreken Voorpagina2

Ramen vervangen zonder gedoe!

Ramen vervangen zonder gedoe: Hoe Finestra een vlotte renovatie garandeert.

Voorpagina Prmeies

Wegwijs Mijn Verbouwpremie

Maak nu werk van uw renovatie door de stijgende energieprijzen.

Voorpagina Finestra Finstral Ramen Pvc Vervangen Renovatie Antwerpen 02

Klantverhaal - Ramen vervangen in Berchem

Het resultaat oogt authentiek en toch modern. Maar vooral: het is heerlijk stil binnen.