Raam

Ruiten met een waas in de spouw, zijn verouderd. Test u of de ramen tochten of in slechte staat zijn. Gaan de ramen alleen met moeite open of dicht? Voelt u onaangename, koude tocht in de buurt van het raam? Is uw energierekening bovengemiddeld hoog? Dan is het tijd om na te denken over de vervanging van uw ramen.

Lonende investering

De inbouw van nieuwe ramen is in elk geval een lonende investering. Een van de meest voorkomende redenen om ramen te vervangen, is de reducering van stook- en koelingskosten.

Moderne warmte-isolerende ramen onderscheiden zich door warmte-isolerende beglazingen en geïsoleerde kaders. Energieverspillers worden op die manier energie-winnaars. De nieuwe ramen zorgen dankzij de goede afdichting voor meer behaaglijkheid in uw woning. Daarnaast bespaart u veel stookkosten.

Tot 800 euro stookkosten per jaar besparen

U kunt door het vervangen van uw ramen tot 800 Euro stookkosten per jaar besparen. Daaraan draagt ook de kortere stookperiode bij: Begint deze normaliter al medio september, dan kunnen moderne warmte-isolerende ramen en een goede gevelisolatie dit moment met wel 4 weken verschuiven. Nog eens 4 weken kan men in het voorjaar besparen. Zo betaalt uw investering zich op de lange termijn terug. Echter ook al op korte termijn. Afhankelijk van de ramenoppervlakte al na 9-12 jaren.

Bij goede oriëntatie bij de aankoop van ramen zal u de Uw-waarde opvallen. Deze toont aan hoeveel warmte in het huis blijft. Hoe kleiner de waarde, des te beter de isolerende eigenschappen. Heden ligt deze bij de meeste ramen bij Uw 1,3 W/m²K – de beste ramen bieden deels een waarde onder Uw 0,8 W/m²K.

Laat u informeren

Kom langs in één van onze toonzalen, bel ons op +32 (0)14 425 825 of maak een afspraak met één van onze ramen adviseurs voor gratis advies en offerte.