Finstral Glasvervagen2
Finstral Teaser Fenster

Bespaar op je energiefactuur

De manier waarop beglazing warmte doorlaat (of niet doorlaat), drukken we uit in een U-waarde. Zo isoleert hoogrendementsglas met een U-waarde van 1,0 twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel glas (thermopane) met een U-waarde van 2,9.

Vervang dus je beglazing en bespaar zo flink op je stookkosten. Bovendien verhoog je je wooncomfort aanzienlijk.

Premie

Vanaf januari 2021 bedraagt de premie € 16 per m² glasoppervlakte. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2020. De beglazing moet een U-waarde hebben van maximaal 1,0 W/m²K. De beglazing moet geplaatst worden door een aannemer.

Finstral Glasvervangen
Showroom3

Totaalplaatje

Opgelet, enkel het glas vervangen is slechts een deeloplossing. Vervang dus niet enkel het glas maar wel het volledige raam. Bij bestaande raamkaders is er immers veel tocht en verlies van warmte en koude. Volledig nieuwe ramen bieden een aantal belangrijke voordelen :

  • Huidige Aluminium en (vooral) PVC ramen scoren zeer goed op het gebied van isolatie. U krijgt dus een goed isolerend totaalpakket (Uw) (raamkader Uf + glas Ug = Uw).
  • Nieuwe ramen geven uw woning een frisse uitstraling. U kan zelfs de indeling en/of kleur van uw raamkaders wijzigen indien u dat wenst.
  • U bespaart tijd en kosten omdat onderhoud - zoals bijvoorbeeld schilderen - wegvalt.
  • Draai- en kiep-standen zijn vandaag standaard inbegrepen. Verouderde scharnieren zijn vaak niet geschikt voor dubbele of drievoudige beglazing.

De Premie

20202021
BelangrijkDatum eindfactuur tussen 1/01/2020 en 31/12/2020
U-waarde ≤ 1,0 W/m²K
Een aannemer moet de beglazing plaatsen
Datum eindfactuur tussen 1/01/2021 en 31/12/2022
U-waarde ≤ 1,0 W/m²K
Een aannemer moet de beglazing plaatsen

PremievoorwaardenInformatieblad premie 2020Nog niet beschikbaar
Premiebedrag8 euro/m²16 euro/m²

Laat u informeren

Kom langs in één van onze toonzalen, bel ons op +32 (0)14 425 825 of maak een afspraak met één van onze ramen adviseurs voor gratis advies en offerte.