Finstral Paerchen 2500X1667 Geluid Aangepast2

Te veel lawaai kan ziek maken. Absolute stilte lost onbehagen op. Ergens daartussen ligt de optimale woonkwaliteit. Dat ramen belangrijk voor geluidsisolatie zijn, is glashelder. Veel bouwers en verbouwers zijn zich niet bewust dat je daarbij niet alleen op hoogwaardig geluidsisolatieglas moet vertrouwen. Bij de keuze voor de juiste ramen moet je ook altijd de constructie van het raam en de montage ervan in het oog te houden.

Geluid

Zo weinig mogelijk geluid

Het moet bij de keuze van nieuwe ramen een doelstelling zijn om zo weinig mogelijk geluid in de ruimte binnen te laten. Tenslotte is de geluidsisolatie, dus de akoestische kwaliteit van een gebouw, een belangrijk onderdeel bij de bouw of verbouwing van een huis.


Want teveel lawaai kan ziek maken…

Een constant geluidsniveau kan bijvoorbeeld tot een hoge bloeddruk leiden. Vooral in steden worden we 24 uur per dag aan geluiden blootgesteld. Des te groter is onze behoefte naar rust, zodat we ons binnen onze eigen 4 muren kunnen ontspannen. En daarom is de geluidsisolatie zo belangrijk.

Finstral Paerchen 2500X1667 Geluid Aangepast
Finstral Verbesserte Schaldaemmung

Hoe komt het geluid naar binnen?

Het geluid kan naar binnen, daar waar er zwakke plekken zijn. Meestal zijn dat de ramen. Ramen zijn een complexe bouwcomponent, maar ze zijn vaak verouderd en daardoor ondicht. Daarbij komt dat de raamoppervlakten steeds groter worden. Dat is in principe een goede zaak, omdat er zo meer licht in de ruimte komt. Maar het raam is ook zeer belangrijk voor de geluidsisolatie. Sterker nog, in de gevel is het raam de belangrijkste component wat betreft de geluidsisolatie.

Waar moet ik bij de bouw of verbouwing van mijn huis op letten voor de keuze van mijn ramen, zodat ik een zo stil mogelijke thuis creëer?

De kwaliteit van een raam is het samenspel van glas, raam en inbouwsituatie. Let dus niet enkel op de geluidsisolatie van het glas. Maar let ook goed op de constructie van het raam en hoe het raam wordt geïnstalleerd. Deze hebben een grote invloed op de geluidsisolatie. Bespreek voor uw project glas, raam én inbouwsituatie. Niet te vergeten : de rolluik-kast, ook die moet luchtdicht en goed opgebouwd zijn. Anders vindt het lawaai via deze zwakke plek een weg naar binnen.

Finstral Motageausfuehrung

Laat u informeren

Kom langs in één van onze toonzalen, bel ons op +32 (0)14 425 825 of maak een afspraak met één van onze ramen adviseurs voor gratis advies en offerte.

Bekijk onze realisaties