Header

Complexe bouwelementen

Ramen voorzien ons van licht en frisse lucht. Ze houden hitte en koude buiten, beschermen tegen wind, regen en lawaai. En dat alles voor tientallen jaren.

Vijf vragen aan productontwikkelaar Helmuth Seebacher bij Finstral: Waarom Finstral ramen aan alle technische eisen van uw project zullen voldoen.

Over Helmuth Seebacher

Helmuth Seebacher knutselt al 35 jaar aan de raamsystemen van Finstral. Als Hoofd Productontwikkeling heeft hij al meerdere innovaties gelanceerd.

Finstral Helmuth
Finstral C5 2500X2500

Hoe moet een raam gebouwd zijn, zodat het optimaal isoleert?

Drie factoren bepalen de isolatiewaarde van een raam: profiel, glas en montage. Voor het profiel gebruikt men bij Finstral altijd en ‘uit principe’ kunststof. Het geleidt niet - zoals bijvoorbeeld aluminium - en het verweert niet. PVC maakt ramen absoluut dicht, omdat de hoeken gelast worden. Kuntstof is het ideale materiaal voor ramen.

Welke rol speelt het glas?

Isolatieglas bestaat doorgaans uit twee of drie ruiten, een afstandhouder en een vulling met argongas in de ruimte tussen de ruiten. Het verschil in kwaliteit wordt door de hoogwaardigheid van de ingrediënten bepaald:

  • Echt moderne glascoatings isoleren niet alleen, maar laten ook aanzienlijk meer daglicht door.
  • Echt goede afstandhouders moeten warmte-isolerend en hoekgelast zijn.

Bij Finstral produceert men isolatieglas altijd zelf en principieel met de beste materialen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Finstral C2 2500X2500

Interesse in onze ramen?

Kom langs in één van onze toonzalen, bel ons op +32 (0)14 425 825 of maak een afspraak met één van onze ramen adviseurs voor gratis advies en offerte.

Finstral C3 2500X1667

Hoe kun je de warmte-isolatie verbeteren?

Meer warmte-isolatie bereik je door meer-kamer profielen en drievoudig glas. Dat wordt aangeraden, daar waar buiten- en binnentemperatuur sterk van elkaar afwijken. In koude regionen, waar het binnen warm moet zijn of in zeer warme regionen met geklimatiseerde binnenruimtes. Om een ruimte met een graad te verkoelen, heb je driemaal zoveel energie nodig, om de ruimte een graad te verwarmen!

Zijn mijn nieuwe ramen rendabel?

Nieuwe ramen zijn altijd rendabel. Het zijn de meest eenvoudig te vervangen elementen van een gebouw en brengen een hele reeks voordelen met zich mee.

Laten we met de isolatie beginnen: deze wordt gemeten met de warmte-overdrachts-coëfficient, de U-waarde. Wanneer deze met 1,0 verbetert, bespaart dat ongeveer 100 kWh stookwaarde (komt overeen met ca. 10 m3 aardgas) per vierkante meter raamoppervlakte per jaar.

Onze adviseurs tonen u tegelijkertijd ook dat nieuwe ramen:

  • U beter tegen inbraak beschermen.
  • Meer licht in huis halen.
  • Onderhoudsvriendelijk en nagenoeg onderhoudsarm zijn.
  • Lawaai reduceren. Het eerste, dat onze klanten na een raamvervanging opmerken: dat het stiller is.
Finstral C1 2500X1667
Header

Waar komt het bij geluidsisolatie op aan?

Voortdurend lawaai maakt ons ziek, daarom mag geluidsisolatie niet onderschat worden. Uit technisch oogpunt gaat het daarbij om twee dingen:

Ten eerste moeten alle voegen absoluut dicht zijn. Dat kan men bij Finstral zeer goed:

  • Omdat dichtingen duurzaam en vormvast aan de raamprofielen geëxtrudeerd worden.
  • Omdat bij Finstral het glas met het raam verlijmd en niet gecalleerd wordt.
  • Omdat de vele vergrendelingspunten tussen vleugel en raam voor een hoge contactdruk zorgen.

Ten tweede reduceren een asymmetrische opbouw en grotere afstanden tussen de ruiten het lawaai. Wanneer u daarmee bij de samenstelling van een Finstral-raam rekening houdt, kan het tot 47 dB lawaai dempen.

Laat u informeren

Kom langs in één van onze toonzalen, bel ons op +32 (0)14 425 825 of maak een afspraak met één van onze ramen adviseurs voor gratis advies en offerte.

Maak een afspraak

Wenst u samen met één van onze ramenadviseurs de ramen voor uw project te bespreken? Wenst u een offerte op maat van uw project? Neem contact met ons op voor een afspraak!

Bij het invullen van dit formulier gebruiken we uw gegevens enkel om gevolg te geven aan uw vraag of opmerking. Bekijk ons volledige privacybeleid.

Bekijk onze realisaties