Finstral Kaltern 2500X1094

Dat bleek uit het officiële cijfer voor strafbare feiten in de Europese Unie. Deze daling is vooral te wijten aan de verbeterde veiligheidsnormen voor ramen en deuren. Lees de resultaten van een onderzoek door politiecommisaris Ewa Litzenberger.

Hoe komen inbrekers gewoonlijk een huis binnen?

Ewa Litzenberger: In eengezinswoningen vaak via de terrasdeur, omdat deze meestal aan de achterkant zit en daardoor niet zo zichtbaar is. Daar wordt graag vroeg in de avond ingebroken, vooral in het donkere jaargetijde, wanneer om 17 uur al de lampen aangaan en men zo makkelijk van buitenaf ziet, of er iemand thuis is of niet.

Finstral Kaltern 2500X1094
Finstral 03

Hoe kan ik mij daartegen beschermen?

Heel eenvoudig: doordat u op de veiligheid van uw ramen en deuren let. De zwakke plekken – en dat zijn juist ramen en deuren – moet men dus controleren. Heel concreet adviseert de politie, ramen uit veiligheidsklasse RC2 te plaatsen.

Veiligheidsklasse

RC2 staat voor Resistance Class 2, dat is een internationale norm, die verschillende veiligheidsklassen van ramen en deuren definieert en normen voor inbraakwerend beslag, beglazingen en veilgheidssluitdelen vastlegt. Met RC2 heeft een dader minimaal drie minuten nodig, om een raam of een deur open te krijgen. Dat klinkt in eerste instantie niet bijzonder lang, voor de meeste inbrekers is dat het echter wel. Want iedere seconde verhoogt het gevaar om ontdekt te worden.

Finstral Villa Unterinn 2500X1408 Ii

Laat u informeren

Kom langs in één van onze toonzalen, bel ons op +32 (0)14 425 825 of maak een afspraak met één van onze ramen adviseurs voor gratis advies en offerte.

Over Ewa Litzenberger

Politiecommissaris Ewa Litzenberger begeleidt het Kölner onderzoek naar woninginbraak. De resultaten worden in heel Europa als uitgangspunt voor veiligheidsbeslissingen in de woonsector genomen.

Lees het volledige artikel.

Finstral Ewa Litzenberger

Interesse in onze ramen?

Kom langs in één van onze toonzalen, bel ons op +32 (0)14 425 825 of maak een afspraak met één van onze ramen adviseurs voor gratis advies en offerte.