Daglicht

Modulair raamwandsysteem

FIN-Vista-raamwanden zijn verkrijgbaar in precies uw gewenste design. Grote glazen oppervlakken kunnen met FIN-Vista gerealiseerd worden. Dankzij het modulaire bouwsysteem passen materiaal, kleur, vorm en functie van alle FIN-Vista-elementen altijd perfect bij elkaar. De kunststof kern zorgt voor de beste warmte-isolatie. Onze raamwanden kunnen bovendien met alle hef-, schuif-, draai- en vouwdeuren van Finstral gecombineerd worden.

Uw droom, realiseerbaar

Met de FIN-Vista-raamwand heeft Finstral een modulair systeem ontwikkeld, dat niets te wensen overlaat. Vleugels, deuren of raamwanden worden in een raster van stijlen en dwarsprofielen geplaatst. In vergelijking met conventionele systemen – en vooral met complexe glazen gevels – resulteert dit in meer ruimte voor vormgevingsmogelijkheden en openingsvarianten. En omdat Finstral alle onderdelen zoveel mogelijk in de fabriek voorbereidt, is ook de montage eenvoudiger, sneller en veiliger.

alumnium raamwand finstral vista

Klantverhaal

Veronique en Ben zochten slanke, goed isolerende ramen voor hun nieuwbouwproject. ‘De grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval. Ze geven ons het gevoel dat we buiten zitten. Zo genieten we van elk seizoen. De aluminium ramen van Finestra voldoen perfect aan onze wensen.’

Binnen02

Bezoek opendeurweekend

Bezoek ons tijdens het opendeurweekend. Boek vooraf uw afspraak. Onze showrooms zijn doorlopend geopend.

Vista1

Stabiele constructie. Smalle ramen.

Een raamwand die veel bouwstress bespaart en tegelijk talrijke individualiseringsmogelijkheden biedt … welke bouwheer wil dat niet? Met FIN-Vista heeft Finstral nu een bijzonder slimme oplossing in zijn assortiment. “In plaats van een complexe geveloplossing gebruiken we een systeem gebaseerd op het modulaire principe. Dit betekent dat elementen naargelang het architecturale idee en de woonwensen gecombineerd kunnen worden – met glasoppervlakken tot vijf meter breed en vijf meter lang”, legt Joachim Oberrauch, kaderlid bij Finstral, uit.

Verrassend smal.

Vaste beglazing of raamvleugels worden in een raster van verticale stijlen en horizontale dwarsprofielen geplaatst. Het voordeel: er zijn geen dubbele frames die elkaar ontmoeten; daarom blijft het totaalbeeld altijd verrassend smal – de zichtbreedte van de FIN-Vista-ramen bedraagt slechts vijf centimeter. “Alle FIN-Vista-kunststofprofielen bevatten een stalen versterking die de ramen uiterst veerkrachtig maakt”, vertelt Joachim Oberrauch. En in tegenstelling tot klassieke aluminium systemen met dwarsprofielen is ook de statisch noodzakelijke inbouwdiepte meestal kleiner.

Finstral Joachim Oberrauch Lid Van De Raad Van Bestuur
Vista2

Eén systeem. Zoveel mogelijkheden.

Glas dat in de muur lijkt te stromen, over ramen en hoeken, of helemaal tot aan de vloer. FIN-Vista-raamwanden maken het gebruik van veel glas mogelijk – en dus bijna onbeperkte ontwerpmogelijkheden. In het trappenhuis en woongedeelte kan een spectaculair uitzicht gecreëerd worden en afhankelijk van het bouwproject kunnen zowel voordeuren als schuifdeuren geïntegreerd worden. De raamwanden zijn aan de buitenzijde bekleed met weerbestendig aluminium, verkrijgbaar in 230 kleuren – het juiste raamdesign voor elk huis. De binnenkant kan met aluminium, kunststof of hout uitgerust worden.

Beste isolatiewaarden. Veilige montage.

In tegenstelling tot klassieke aluminium raamwandsystemen is FIN-Vista – zoals altijd bij Finstral – voorzien van kunststof in de kern van het raamprofiel. Het beproefde materiaal pvc zorgt voor optimale isolatiewaarden tot Uw 0,79 W/m²K. En omdat de materialen van het systeem ook na tientallen jaren met weinig moeite gescheiden kunnen worden, kan FIN-Vista voor 100% gerecycled worden. “Het modulaire systeem maakt ook een snelle en eenvoudige montage mogelijk, omdat we alle componenten zoveel mogelijk in onze fabrieken voorbereiden”, aldus Joachim Oberrauch. Voor de levering van grotere onderdelen beschikt de raamfabrikant zelfs over eigen flatliner trucks. Om de binnenpanelen te beschermen, worden ze pas na de bouwfase geïnstalleerd. De volledige montage wordt altijd veilig, schoon en volgens de hoogste normen uitgevoerd – niet in de laatste plaats dankzij de uitgebreide bibliotheek van gebouwverbindingen, die Finstral door het Institut für Fenstertechnik Rosenheim (ift) laat testen en certificeren.

Vista3

Bezoek opendeurweekend

Bezoek ons tijdens het opendeurweekend. Boek vooraf uw afspraak. Onze showrooms zijn doorlopend geopend.

Finstral Finstral Aussen 2

Het bedrijf Finstral

Finstral bouwt ramen met kunststofkern. En dat al 50 jaar lang. Waarom zijn onze ramen zo bijzonder? Omdat we alles zelf doen. Bij ons krijgt u altijd alles uit één hand: van de ontwikkeling van de profielen over de huiseigen productie tot de montage. Finstral is een raamfabrikant die actief is in heel Europa. Het bedrijf telt 1.400 medewerkers en 1.000 handelspartners in 14 landen. Het hoofdkantoor van het familiebedrijf bevindt zich van oudsher in Unterinn bij Bozen. Finstral ontwikkelt en produceert systemen voor ramen, deuren en veranda's in 14 productievestigingen. In ontelbare varianten. Maar altijd met kunststofkern.

Interesse in onze ramen?

Kom langs in één van onze toonzalen, bel ons op +32 (0)14 425 825 of maak een afspraak met één van onze ramen adviseurs voor gratis advies en offerte.

Lees klantverhalen

Bekijk een aantal van onze realisaties